80 sollicitanten; luxe of last?

Er glooit licht aan het eind van de tunnel. Natuurlijk moeten we blijven oppassen, maar het normale leven lijkt haar vorm weer langzaamaan terug te vinden. Dat merken wij ook: onze wereld is 180 graden gedraaid. Althans; als het aankomt op het invullen van vacatures. Waar we eerder echt op zoek moesten naar goede kandidaten in ons vakgebied, presenteren zij zichzelf nu op een zilveren schaal. Handig? Soms. Bewerkelijk? Absoluut.

Van krapte naar overdaad
Bij Moedigh zijn we zeer vertrouwd met het werven en selecteren van de juiste kandidaat voor een vacature. Toch blijft het altijd een uitdagende klus om de juiste match te maken. Begrijp ons goed: wij klagen niet, we genieten daarvan! Dit is voor ons immers de kern van het werk. Wij zien op dit moment echter dat veel bedrijven worden verrast worden door het overweldigende aanbod sollicitanten. Want wie denkt dat 80 reacties op één vacature een luxe is: think again. Het is een enorme klus om te selecteren wie ‘the right (wo)man for the job’ is. Daar is kennis, gevoel en tijd voor nodig. En juist dat laatste is schaars.

Luxeproblemen
En dat is precies waar wij om de hoek komen kijken. Want in deze, voor het bedrijfsleven unieke, tijd ga je nog eens kritisch kijken naar je dienstverlening. Het alles-of-niets-principe, een vacature van A tot Z oppakken en invullen, is dat nu de echte behoefte? Zo kwam het dat we met enkele opdrachtgevers in gesprek raakten over de “luxe” van soms wel meer dan 80 eigen sollicitanten. Motivaties, cv’s en LinkedIn profielen grondig doornemen. Een krachtige voorselectie doen. Terugkoppelingen geven en vragen over afwijzingen beantwoorden. De eerste rondes plannen en ga zo maar door; heeft HRM daar allemaal tijd voor? Onze klanten willen juist nu door met hun bedrijf, maar hadden simpelweg geen tijd om zich te buigen over zóveel aanmelding. Of wij hier iets in konden betekenen? Natuurlijk!

Maatwerk
Met onze “op maat” dienstverlening maken we vooraf heldere afspraken. Welke onderdelen van het recruitment proces worden door de eigen organisatie opgepakt en welke door Moedigh? Onder welke vlag treden we naar buiten: die van de organisatie of onder naam van Moedigh? Pakken we alleen de administratieve en procesmatige ondersteuning óf alles? Alles wil zeggen: een zeer grondige voorselectie, welke leidt tot een shortlist van enkele kandidaten. Aangevuld met psychologische testen en begeleiding na de bemiddeling. Kortom: de interne bemiddeling kan zo flexibel worden ingesteld als jij wilt. Extra interessant is dat daardoor het prijskaartje van onze dienstverlening volledig af te stemmen op het budget van de organisatie.

Business as usual
Is er een match met één van de talenten: mooi! Wij regelen de volledige afhandeling, zodat je ook daar geen omkijken naar hebt. Het enige waar jij tijd voor vrij zou moeten maken, is een goede inwerkperiode. En het inrichten van een fijne werkplek natuurlijk. Daarna is het weer business as usual. Althans; volgens het nieuwe normaal.

Top