Jantina de Vries | Effectyf

Ruim een jaar geleden nam Coen Jager contact met ons op. De vraag was of Moedigh misschien kon helpen bij het zoeken naar de beste mensen voor Effectyf? Daar stonden wij wel voor open. Moedigh is in staat om dat totaalplaatje bij ons op te halen en te bepalen wie wij daadwerkelijk zoeken en dat wordt alleen maar meer. Dit maakt de samenwerking ook alleen maar beter. Zij kunnen nu door onze bril naar kandidaten kijken en bepalen of iemand past of niet. Dat vind ik heel belangrijk.

“De verbindende factor is het willen helpen van een ander.”

De specialisten van Effectyf ondersteunen werkgevers en medewerkers bij het terugkeren in eigen werk of het vinden van ander passend werk, nadat zij door omstandigheden uitgevallen zijn. Hierbij richten zij zich primair op mensen met een niet-aangeboren hersenletsel, autisme, kanker, cardiale problemen, psychische problemen en burn-outs. Behoorlijk specialistisch dus. Kennis van deze materie, de wettelijke aspecten en de menselijke kant moeten in evenwicht zijn. Om aan hun groeiende vraag naar mensen die bij Effectyf passen te voldoen, schakelde  Jantina de Vries, manager bij Effectyf, Moedigh in.

Hoe ben je bij Moedigh terecht gekomen?
De vraag is eerder: hoe is Moedigh bij ons terecht gekomen! Het is al even geleden, maar ik herinner mij dat die samenwerking tot stand is gekomen op initiatief van Coen Jager. Hij kwam in beeld in de periode dat we heel hard op zoek waren naar nieuwe Effectyvers. Nadat we de zoveelste vacature online hadden geplaatst ontvingen we een bericht van Coen. ‘Of hij met Moedigh kon ondersteunen in het zoeken naar de beste mensen voor Effectyf.’ Daar stonden wij wel voor open.

Wie zijn die ‘beste mensen’?
Mensen-mensen. Als we kijken naar de rode lijn, dan zit er in alle opleidingsachtergronden de factor ‘mens.’ Van pedagogiek, fysiotherapie, personeel en arbeid en psychologie tot maatschappelijk werk: de verbindende factor is het willen helpen van een ander. In ons geval doen we dit door het begeleiden van mensen die door ziekte in een vervelende werksituatie terecht zijn gekomen. Hierbij stellen wij alles in het werk om beide partijen (werkgever en medewerker) zo goed mogelijk te ondersteunen en verder te helpen.

Moedigh stelt eveneens de mens centraal. Zou dat reden kunnen zijn van jullie samenwerking?
Jazeker. Ik zeg zelf altijd dat ‘iemand uit het juiste hout gesneden moet zijn.’ Naast HBO denkniveau, vinden wij het vooral belangrijk dat iemand in basis moet passen bij wat wij nodig hebben en belangrijk vinden. Als dan blijkt dat iemand nog nét wat kennis mist, maar wel de intrinsieke motivatie heeft om anderen te helpen en zaken in het juiste perspectief te zetten, dan is dat wat mij betreft net zo waardevol. En doordat wij nieuwe mensen aan andere Effectyvers met bepaalde specialistische kennis koppelen, is het kennisniveau binnen no-time up-and-running.

Zowel Coen als zijn collega Jorieke zijn prima in staat om dat totaalplaatje bij ons op te halen en te bepalen wie wij daadwerkelijk zoeken en dat wordt alleen maar meer. Dit maakt de samenwerking ook alleen maar beter. Zij kunnen nu door onze bril naar kandidaten kijken en bepalen op iemand past of niet. Dat vind ik heel belangrijk.

Wat vind je van hun kennis van de branche?
Zij hebben een goed beeld van de sector waarin wij ons begeven. Coen kan bijvoorbeeld een prima inschatting geven van salarisschalen en andere voorwaarden, zodat ik weet of ons ‘pakket’ ook realistisch is. Dat geeft mij bepaalde houvast, wat heel fijn werkt. Dat zij voor Effectyf relevante vakkennis missen, is wat mij betreft geen probleem. De inhoudelijke gesprekken moeten we uiteindelijk toch zelf voeren.

Wat vind je typerend voor Moedigh?
Ze zijn vlot, sympathiek, vriendelijk en lekker open. De manier waarop zij schakelen vind ik heel fijn. Maar ook de communicatie tussen ons is goed. Soms is een match, op basis van gevoel, echt niet goed. Dat kan ik tegen hen gewoon zeggen, zonder dat ik het gevoel heb dat ik me moet verantwoorden. Sterker nog: we kunnen er samen om lachen en we leren ervan voor een volgende keer. Samenvattend kan ik stellen dat ik echt blij ben met Moedigh. Zij zijn in staat om de mensen te vinden die bij ons passen. Niet op looks of ervaring, maar simpelweg op de persoon zelf.

Top