Yvonne Bezemer | Participatiefonds

Ze zijn echt op zoek naar de juiste persoon op de juiste plaats. Dat onze visies heel goed op elkaar aan blijken te sluiten is zeker een pré. We begrijpen elkaar heel goed. Vaak blijft het bij werving & selectie aan de oppervlakte, niet bij Moedigh. Zij maken echt die verdiepingsslag en gaan voor een langdurige relatie met de opdrachtgever. Als een kandidaat niet past, dan stellen zij die ook niet voor. Alleen het beste is goed genoeg!

“Écht luisteren en doorvragen doen niet veel mensen meer. Bij Moedigh is het ‘gewoon’ part of the job.”

Het Participatiefonds zet zich in om werkzoekenden in het onderwijs (weer) aan het werk te krijgen. De aanpak hiervan is het afgelopen jaar geïntensiveerd. De casemanager maakt samen met de werkzoekende een ontwikkelplan en bemiddelt het Participatiefonds actief tussen scholen en werkzoekenden in de regio. We zetten in op kwaliteit voor de klas. Hiervoor werken ze nauw samen met Moedigh. In gesprek met Yvonne Bezemer over deze samenwerking.

Wat was de aanleiding om met Moedigh samen te gaan werken?
“We waren rond april op zoek naar twee nieuwe casemanagers voor ons re-integratieteam. Met een collega had ik het over de mogelijkheid om deze vacatures uit te zetten bij een extern bedrijf. Deze collega kwam vrijwel direct met Moedigh aanzetten. Niet lang daarvoor was zij namelijk zelf in contact gekomen met Jorieke, voor een functie bij Moedigh. Uiteindelijk heeft ze voor het Participatiefonds gekozen, maar het goede gevoel bleef echter bestaan. Zij was enthousiast over het menselijke aspect en de kennis van de doelgroep. Én van de problematieken waarmee de casemanagers te maken hebben bij het Participatiefonds. Kortom: genoeg redenen om eens contact op te nemen voor een oriënterend gesprek.”

Wat was je eerste indruk?
“Persoonlijk was ik erg onder de indruk van zowel de kennis als de persoonlijke aanpak van Jorieke. Juist dit laatste aspect maakt overduidelijk het verschil met andere partijen waar wij zaken mee deden en/of doen. Écht kunnen luisteren en doorvragen; dat doen niet veel mensen meer. Jorieke wel. Zij kan zich goed inleven in onze organisatie, de kandidaten die wij zochten en wat voor type mensen dit volgens haar zouden moeten zijn.

Voor dit laatste nam zij dan ook uitgebreid de tijd. Wat wil je dat de kandidaten kunnen? Wat voor type zou het moeten zijn? Welke eigenschappen zijn van belang om binnen het team te passen? Ik had hierdoor direct het gevoel dat het daadwerkelijk om ons en de kandidaat ging. Om de samenwerking. Dit in tegenstelling tot andere partijen, waar het soms alleen om de geldelijke kant leek te gaan. Het resultaat daarvan? Totale mismatches. Bij Jorieke merk je aan alles dat ze werkt met één doel voor ogen: de juiste match. En dat blijkt, want beide kandidaten die ze heeft voorgesteld zijn het geworden. Eén is aan de slag en de andere begint 1 november.”

Hoe is het nu?
“Mijn mening over Moedigh en Jorieke blijft ongewijzigd positief. Jorieke blijft geïnteresseerd en is super attent. Zo stond er op de 1e werkdag een bos bloemen bij de kandidaat op het bureau van Moedigh. Echt heel leuk. Daarnaast neemt ze ook regelmatig even contact op in de vorm van nazorg. Hoe gaat het met de kandidaat, of het bevalt, etc. Dat hoeft niet, maar het is net dat beetje extra. En bovendien maakt dit het contact heel prettig.”

Hoe zou je Moedigh omschrijven?
“Dat de aanpak heel mensgericht is. Ze zijn echt op zoek naar de juiste persoon op de juiste plaats. Dat onze visies heel goed op elkaar aan blijken te sluiten is zeker een pré. We begrijpen elkaar heel goed. Vaak blijft het bij werving & selectie aan de oppervlakte, niet bij Moedigh. Zij maken echt die verdiepingsslag en gaan voor een langdurige relatie met de opdrachtgever. Als een kandidaat niet past, dan stellen zij die ook niet voor. Alleen het beste is goed genoeg.”

Top