Loopbaanadviseur worden: ik denk dat ik het wel kan…

Stel, je bent een doorgewinterde financial met diepgaande kennis van financieringsprocessen, jaarrekeningen. En naast een HEAO CE of BE diploma beschik je tevens over een afgeronde MBA. Je hebt met een uitstekende regeling afscheid genomen van je werkgever. Tijdens je eigen loopbaanoriëntatie kom je erachter dat je al die jaren je roeping hebt gemist: je wilt namelijk iets gaan doen met mensen! Je wilt ze in hun kracht zetten. Ze vitaal en duurzaam inzetbaar maken. En net als jij succesvol laten worden. Oftewel, je volgende stap is duidelijk, je wordt loopbaanadviseur!

Loopbaanadviseur
Bovenstaande cases kom ik in mijn werk bij Moedigh bijna wekelijks tegen. Op zich niets mis mee zou je zeggen. Belangrijke vragen die we echter stellen zijn: wat is  een loopbaanadviseur? Wat doet een loopbaanadviseur? Waar werken loopbaanadviseurs? Waarvoor worden ze ingezet? Welke competenties hebben ze nodig en hoe worden deze competenties verworven? Wat verdienen ze?

Kennis & ervaring
De vacatures op het gebied van loopbaanadvies waar Moedigh zich mee bezig houdt hebben vrijwel altijd te maken met een noodzakelijke loopbaanverandering door verzuim, organisatorische ontwikkelingen, spanningen in de privésfeer, de werksituatie of de combinatie daarvan. Wil je in deze boeiende wereld je boterham gaan verdienen, of het nu in loondienst is of als ZZP, dan is het cruciaal dat je kennis en ervaring opbouwt. Voldoende kennis en ervaring waarvoor de markt bereid is een vergoeding te gaan betalen.

Nooit eerder gedaan
Maak daarom een reële inschatting van je huidige en relevante expertiseniveau. Bepaal vervolgens welke scholing je absoluut nodig hebt om je als deskundige op de markt te kunnen begeven. Last but not least: pas je salariswensen daarop aan. Een anekdote die ik regelmatig gebruik is de volgende:

“Je ligt op de operatietafel voor een ingrijpende operatie aan één van de meest cruciale organen in je lichaam. Vlak voordat de anesthesist je in slaap brengt, zegt de chirurg tegen je: naast mij staat Pippi, haar droom is een spannende operatie uit te voeren en omdat ze het nog nooit gedaan heeft, denkt ze dat het wel kan! Maakt u zich niet druk, ik kijk toe hoor! Hoe lekker val je dan in slaap?”

Realistische verwachtingen
Dit is in feite wat we wekelijks meemaken. Onervaren en niet (relevant) opgeleide kandidaten, die misschien toch wel iets te lichtzinnig verwachten zomaar in een totaal ander vakgebied te kunnen stappen. Wil je het roer écht omgooien, definieer dan naast de juiste opleiding tevens een aantal functies die minder laagdrempelig zijn. Dit maakt het makkelijker om in te stappen, doordat ze een betere aansluiting hebben met je vorige loopbaan en bovendien bijdragen aan het ontwikkelen van relevante expertise.

Verdiep je daarnaast in de gangbare arbeidsvoorwaarden in deze nieuwe loopbaanrichting en laat je verworven voorwaarden toch echt los. Als je die switch écht wilt maken en je denkt ‘dat je het wel kan’. Is dat onmogelijk, stel dan je verwachtingen bij en zoek een overstap waarbij je reeds opgebouwde expertise meer tot haar recht komt. C’est ça!

 

p.s. mocht je er toch écht klaar voor zijn, dan zijn wij nog wel op zoek naar goede loopbaanadviseurs 😉

 

 

Top