Ben jij zuinig op je netwerk?

Netwerken, we zijn er gek op. Dat heeft alles te maken met onze voorliefde voor handel en dienstverlening. Zo startte in 2007 in Nederland de eerste Open Coffee club. Naast de eeuwenoude “old school” netwerkvarianten als beurzen zijn er ontelbare vormen van netwerken, van het formele BNI en het meer arbeidsmarktgerichte “De Broekriem” tot bedrijfsborrels, fundraisingsevenementen en uiteraard de vele online platformen.

Eén doel
Bij Moedigh onderkennen we het nut van netwerken. Sterker nog: we laten ons netwerk zelf regelmatig voor ons werken. Toch zien wij ontwikkelingen waar we de nodige kanttekeningen bij durven te plaatsen: professionals ‘in between jobs’ die van netwerken een dagtaak lijken te maken. Op zich is dat nog niet zo’n probleem. Ze lijken echter één doel voor ogen te hebben: het zoeken naar een nieuwe opdracht- of werkgever. Deze mensen zouden wij dan ook willen adviseren om kritisch te blijven ten opzichte van je energie en tijdsbesteding! Wat we daarmee bedoelen?

Wat kan je netwerk betekenen?
Dat je goed moet kijken naar je medebezoekers van het netwerkevenement of naar de persoon met wie je een netwerkgesprek hebt. Wat kunnen ze écht voor jou betekenen? Inspiratie kan een doel op zich zijn, net als vakkennis opdoen of vermaakt worden. Is je doel echter een concrete deal, project of baan? Wees dan realistisch en laat je uiteindelijke doel er vooral niet te dik bovenop liggen. Dat is immers nooit het uitgangspunt van een netwerkcontact.

Liever 1-op-1
Wil je koste wat kost een nieuwe opdracht- of werkgever vinden? Ga dan op onderzoek uit welke personen hier geschikt voor zijn en probeer hiermee in contact te komen. Bij één op één gesprekken kan je namelijk anders te werk gaan, meer de diepte in. Bij een goed gesprek is de kans zelfs aanwezig dat je gesprekspartner jou in contact gaat brengen met een relatie die voor jou wat kan betekenen. Netwerken dus.

Vind & verbind
Wie wij zijn om dit zo makkelijk te stellen? Moedigh dus. Onder ons logo staat “Vind en Verbind”.  Het woord “verbinden” is een woord dat de afgelopen jaren ontzettend veel voorbij kwam en inmiddels zelfs irritatie opwekt bij een groeiende groep mensen. Toch durven wij ons als de “Verbindprofessionals” te profileren. We verbinden letterlijk professionals met organisaties en verdienen daarmee onze boterham. Netwerken is voor ons echter iets heel anders dan zakendoen. Netwerken staat voor nieuwe relaties ontmoeten en bestaande relaties verstevigen door met elkaar kennis, inzichten, humor een andere vorm van vermaak te delen. Hou het zuiver!

Top