Aleksandra Waterreus | kandidaat

Het is moedig om jezelf te zijn. Dat staat bij Moedigh echt voorop en dat vind ik binnen de arbeidsbemiddeling heel wat. Ze weten mensen echt op hun gemak te stellen. Het voelde voor mij dan ook niet als een sollicitatiegesprek, maar als een kennismaking. Dat was ook de bedoeling, maar niet iedereen slaagt daarin. Zij wel. Daarnaast zijn ze persoonlijk, maar ook op efficiënte manier.

"Bij Moedigh mag je gewoon jezelf zijn!"

In de zomer van 2019 kwam Aleksandra Waterreus via-via in contact met Moedigh. Nadat zij een dag mee mocht lopen met een consultant van Staatvandienst, was ze zo enthousiast over het werk dat ze acuut wilde solliciteren. Hiervoor kon ze het beste contact opnemen met Moedigh. Dat bleek na het bekijken van haar LinkedIn profiel al niet meer nodig; wij namen zelf het voortouw. Inmiddels zit Aleksandra helemaal op haar plek bij het Participatiefonds.

Wat was je eerste gevoel bij Moedigh?
Fris en eerlijk. Heel down to earth. Het voorkomen en de uitstraling van de consultants is heel relaxt. Ze weten mensen echt op hun gemak te stellen. Het voelde voor mij dan ook niet als een sollicitatiegesprek, maar als een kennismaking. Dat was ook de bedoeling, maar niet iedereen slaagt daarin. Zij wel. Daarnaast vond ik het fijn dat ze heel eerlijk en transparant zijn. Ze kwamen snel tot de kern. Na een uur wisten we beiden waar we aan toe waren.

Hoe heb je de dienstverlening ervaren?
Heel positief. Informeel, eerlijk en open. Maar bovenal persoonlijk. Voorafgaand aan het eerste gesprek wist ik bijvoorbeeld al, dat ze op dat moment geen vacatures bij Staatvandienst hadden. Toch wilden ze graag kennismaken. Na afloop gaven ze aan, mijn profiel graag in portefeuille te willen houden. Met succes, want niet veel later werd ik gebeld met de mededeling dat ze een casemanager zochten voor het Participatiefonds.

Wat vind je typerend voor Moedigh?
Het is moedig om jezelf te zijn. Dat staat bij Moedigh echt voorop en dat vind ik binnen de arbeidsbemiddeling heel wat. Daarnaast zijn ze persoonlijk, maar ook op efficiënte manier. Dit zit hem bijvoorbeeld in kleine, informele contactmomenten. Zoals een telefoontje of een appje om elkaar op de hoogte te houden. Mijn traject duurde wat langer dan verwacht, dus dan is het fijn om zo nu en dan wat te horen.

Hoe is de nazorg?
Goed! Tussen mijn laatste gesprek en de daadwerkelijke aanstelling, waren bepaalde zaken niet helemaal duidelijk. Door het luisterend oor en de dienstverlenende instelling is alles uiteindelijk goed gekomen. Toen ik ongeveer een maand aan de slag was, hebben we contact gehad. Fijn om even te kunnen bespreken hoe het mij bevallen was en te laten weten dat alles ook echt goed was. Ik heb er dus een heel positief gevoel aan overgehouden.

Hoe zou je Moedigh omschrijven?
Een bedrijf dat echt gespecialiseerd is in persoonlijk bemiddeling op het gebied van loopbaan en verzuim. Ze hebben veel ervaring en kennis van de markt en combineren dat met een hele prettige werkwijze. Ik zou het zeker aanbevelen. Sterker nog; ik heb ze al aan iemand aanbevolen!

Top