Arno Hilberink | kandidaat

De werkwijze van Moedigh is prettig en professioneel. Zo was het gesprek met Coen heel rustig en relaxt, maar was hij tegelijkertijd in staat om vanuit een heel onverwachte hoek bepaalde vragen te stellen. Hierdoor werd ik op bepaalde momenten echt even aan het denken gezet en dat is ook precies zijn bedoeling. Dat laveren tussen die twee zaken, vind ik meteen zijn kracht.

"Al na een half uur was de zaak beklonken en was ik ineens ‘part of the team’"

In 2018 maakte Arno Hilberink kennis met Moedigh. Er was een positie vacant en hij werd door Coen Jager uitgenodigd voor een oriënterend gesprek. In eerste instantie om te bekijken of de ervaring die hij meebracht ook overeen zou komen met het profiel dat gevraagd werd, maar vooral om te kijken wat ze voor elkaar konden betekenen. Dat bleek meer dan genoeg te zijn. We gaan met Arno in gesprek over deze kennismaking en zijn ervaring met Moedigh in het algemeen.

Wat was jouw eerste gevoel bij Moedigh?
“Een goed gevoel. Ik kijk vooral terug op leuke, eerste kennismaking. Het gesprek dat ik met Coen had was immers heel goed en ontspannen geweest. De positie waar ik oorspronkelijk voor op gesprek kwam, bleek niet zo’n goede match. De organisatie Moedigh en ik echter wel, dus ik werd in portefeuille gehouden. Niet veel later hoorde ik over een proef & ontmoet bijeenkomst die door Moedigh werd georganiseerd. Bij Jorieke heb ik aangegeven hier graag voor in aanmerking te willen komen en dat kon.

Deze proef & ontmoet bleek heel waardevol en leuk bovendien! Hoe vaak krijg je de kans om in een ongedwongen setting te kunnen praten met medekandidaten en het management van een organisatie? Op een eerlijke en ontspannen manier kwam ik er achter wie Staatvandienst eigenlijk is, waar ze voor staan, wat ze mij kunnen bieden en hoe anderen over ze denken. Doordat ik tijdens de bijeenkomst meerdere toekomstige collega’s heb gesproken, had ik een veel beter beeld van al deze zaken. Echt leuk!

Die klik bleek wederzijds, want kort na de bijeenkomst werd Arno gebeld door Jorieke met de vraag of hij de procedure door wilde zetten. Daar hoefde hij niet lang over na te denken. “Ik weet nog heel goed dat ik enthousiast zei dat ik heel graag verder wilde. De vervolgprocedure bestond uit een gesprek met de operationeel directeur en HRM. Al na een half uur was de zaak beklonken en was ik ineens ‘part of the team’.”


Hoe heb je de dienstverlening ervaren?
“Prettig en professioneel. Zo was het gesprek met Coen heel rustig en relaxt, maar was hij tegelijkertijd in staat om vanuit een heel onverwachte hoek bepaalde vragen te stellen. Hierdoor werd ik op bepaalde momenten echt even aan het denken gezet en dat is ook precies zijn bedoeling. Dat laveren tussen die twee zaken, vind ik meteen zijn kracht.

Het door Moedigh geïnitieerde Proef & Ontmoet vond ik echt een hele leuke en originele manier om opdrachtgever en kandidaten aan elkaar voor te stellen. Van de locatie, tot de uitstraling en het niveau, alles was tot in de puntjes geregeld en een hele goede reflectie van wie zij zijn en waar ze voor staan. Wat mij betreft presteren zij op hoog niveau, maar wel met de voeten op de grond. Ze zijn professioneel, maar hebben goed oog voor de menselijke maat.”


Wat vind je van de mensen achter Moedigh?
“ Het zijn beide hele gedreven mensen die buitengewoon goed in staat zijn om verbinding te vinden met zowel kandidaten als collega’s. Dat is echt hun kracht. Als ik hun manier van werken vergelijk met eerdere ervaringen met werving & selectiebureaus dan zit daar vaak afstand tussen kandidaat en opdrachtgever en het bureau zelf. Dat is bij hun zeker niet het geval. Jorieke en Coen zijn als geen ander in staat om te levelen op het niveau van de kandidaat.”


Wat vind je van de nazorg?
“Dat is in mijn geval natuurlijk een beetje anders. Doordat ik ben geplaatst bij een zusterorganisatie van Moedigh en bovendien in hetzelfde pand zit, spreken we elkaar regelmatig. Van andere kandidaten weet ik dat ze nog regelmatig contact onderhouden met elkaar. Persoonlijk vind ik ook dat dit inherent is aan hun dienstverlening. Het is zeer zeker geen ‘handje-klap deal’ waarbij iedereen het zelf maar uit moet zoeken wanneer het contract eenmaal is getekend. Ze hebben een goed oog voor elke kandidaat in verschillende stadia.


Wat zou je zeggen als je Moedigh zou aanbevelen?
“Dat ik om te beginnen de naam Moedigh heel typerend vind. Het is ‘Moedigh’ om met zijn tweeën een werving- en selectiebureau te starten. ‘Moedigh’ om dit met elkaar op te pakken, elkaar aan te vullen en tegelijkertijd elkaar in elkaars waarde te laten. Coen en Jorieke zijn natuurlijk individuen, maar treden echt als een duo naar buiten. Daarnaast vind ik ze zakelijk en professioneel, zonder de menselijke maat uit het oog te verliezen.”

Top