Marjoleine Peusens | Kandidaat

Na ruim 14 jaar werkzaam te zijn geweest als audioloog, wilde Marjoleine Peusens wat anders. Niet alleen een nieuwe baan, maar een échte switch maken. Op zoek naar een nieuwe carrière dus. Hoe doe je dat? “De opleidingen die ik heb gevolgd zijn echt wel specifiek gericht op het vak dat ik ook 14 jaar heb uitgevoerd. Toch voelde ik heel sterk dat ik dit niet tot aan mijn pensioen wilde doen. Ik ben gaan rondkijken, heb gesprekken gevoerd met mensen en gereageerd op vacatures. Misschien sloten ze niet 1-op-1 aan, maar het was in elk geval een opening om te kijken wat er speelt en mogelijk is.”

“Een baan als casemanager? Daar had ik nooit over nagedacht!”

En casemanager?

En het heeft haar wat opgeleverd! Eén van haar sollicitaties was namelijk een vacature die open stond bij Moedigh. Het betrof een functie waarbij een paramedische achtergrond werd gevraagd en goede omgang met mensen. Daar zat dus best een overlap in. “Ik raakte met Lotte in gesprek, maar al snel bleek dat mijn ervaring voor deze functie echt tekortschoot. In datzelfde gesprek vroeg Lotte mij of ik al eens had gedacht over carrière als casemanager. Dat had ik niet. Nog niet althans…”

Leren en werken

Het zaadje werd gepland en Marjoleine ging op onderzoek uit. Wat doet een casemanager? Past dat bij mij? “Eigenlijk werd ik gaandeweg steeds enthousiaster bij het idee om deze functie uit te voeren. Na een nieuw gesprek met Lotte, bleek dat er door een van hun opdrachtgevers een opleidingstraject werd aangeboden. Hierdoor kon ik leren én werken tegelijkertijd. Een schot in de roos. Na verschillende gesprekken met de casemanagers van het bedrijf was ik er klaar voor. Inmiddels ben ik vier maanden verder en ik moet zeggen: het bevalt héél goed!”

Top