Nicole Schuringa | Kandidaat én opdrachtgever

Nicole Schuringa is sinds begin 2022 landelijk manager bij Effectyf. Zij kent Moedigh als geen ander. Want waar wij haar eerst mochten bemiddelen als kandidaat in deze baan, is zij nu onze opdrachtgever. Hoog tijd voor een gesprek over onze samenwerking en haar ervaring met Moedigh.

'Levenservaring is minstens zo belangrijk als werkervaring!'

Hoe kwam je bij Moedigh terecht?

‘Ik ben ruim 25 jaar werkzaam geweest bij Tempo-Team, waar Liesbeth Roeland lange tijd mijn collega is geweest. Op LinkedIn zag ik veel van haar voorbijkomen. Dus toen ik mijn horizon wilde verbreden leek het mij een logische stap om weer eens contact met haar op te nemen. Zij bleek bij Moedigh in hetzelfde pand te zitten en wees mij op een openstaande vacature van Effectyf. In eerste instantie was ik terughoudend wat deze functie betreft. Ze zochten immers iemand met veel ervaring in de re-integratie, maar dat had ik simpelweg niet. Liesbeth wist mij ervan te overtuigen om tóch contact te zoeken met Moedigh en het gesprek gewoon aan te gaan. Zo gezegd, zo gedaan.

Hoe beviel dat?

Heel goed! Tijdens de eerste, telefonische kennismaking had ik al aangegeven open te staan voor het gesprek. Ook al had ik nog steeds twijfels of het wel wat voor mij zou zijn. Karin was aan de telefoon al heel oprecht, maar verbaasde mij positief door voorafgaand aan het gesprek tóch nog live kennis te willen maken met mij. Dat was een enorm fijn gesprek. Ze vroeg goed door en wist bezwaren te weerleggen. Aan alles kon ik merken dat zij oprecht geïnteresseerd was. En ook fijn: ze gaf al aan meer op skills te matchen dan op ervaring. Levenservaring is immers net zo belangrijk als werkervaring. Zij had er alle vertrouwen in dat ik de ontbrekende vaardigheden snel eigen zou maken.

En nu?

Nu ben ik dus al een half jaar werkzaam bij Effectyf. Met heel veel plezier heb ik mezelf in het diepe gegooid. De persoon die ik over zou nemen heb ik welgeteld één dag, in haar vakantie, gesproken. Toch heb ik mij geen moment zorgen gemaakt. Het is een fijne organisatie waar veel ruimte is om zaken grondig aan te pakken en iedereen bereid is om elkaar te helpen. Daarnaast moest ik wel schakelen omdat er veel zaken op mijn bordje liggen waar ik in het verleden gewend was daar een afdeling voor te kunnen bellen. Dat is leerzaam en maakt het werk uiteindelijk ook afwisselend.’

Inmiddels ben je zelf opdrachtgever van Moedigh. Hoe bevalt dat?

‘Tja, wat kan ik zeggen? Net zo goed als toen ik zelf kandidaat was. Ze zijn goed bereikbaar, schakelen snel en geven mij als opdrachtgever het gevoel echt belangrijk te zijn. Daarnaast vind ik Karin ook vanuit deze rol gezien enorm bevlogen en zorgvuldig. Alle kandidaten die door Karin worden voorgesteld zijn voorzien van een duidelijke en uitgebreide motivatie. Wat ik ook kan waarderen is haar eerlijkheid; in deze markt is het niet altijd makkelijk om een 100% geschikte kandidaat te vinden. Soms draagt ze iemand aan, waar een lichte twijfel heerst. Dat geeft ze ook eerlijk aan. Kortom: ik vind het een fijne samenwerkingspartner vanuit beide kanten!’

Top