Richard Griffioen | Kandidaat

Hoe ben je met Moedigh in contact gekomen?

Door de overname door Post NL was ik bij boventallig geraakt bij Sandd. Ik besloot een paar maanden door Azië te gaan reizen. Hier had ik natuurlijk alle tijd om na te denken wat ik graag wilde qua carrière. Via via zag ik een vacature van Staatvandienst voorbijkomen. Aangezien bellen door het tijdsverschil wat lastig was, besloot ik een berichtje te sturen.

Hun reactie was heel positief, maar helaas waren ze al in vergevorderd stadium met een kandidaat. Er werd mij aangeraden om contact op te nemen op het moment dat ik terug zou keren naar Nederland. Met dank aan Corona was dit eerder dan verwacht. Geluk bij een ongeluk zag ik dat ze precies dezelfde vacature weer open hadden staan. Dit was mijn call!

Wat was jouw eerste gevoel bij Moedigh?

Heel positief! Het eerste gesprek had ik via een videocall. Dat voelde voor mij wat onwennig, maar dit gevoel was binnen 10 minuten verdwenen. We hebben ruim een uur met elkaar gesproken. Zowel over de functie van procesmedewerker, maar ook over breder. Ze was oprecht geïnteresseerd in mijn ambities en wensen.

Hoe heb je de dienstverlening ervaren?

Open en eerlijk. Ik kan natuurlijk alleen putten uit mijn contact, maar ze zijn echt heel goed in hun vak. Ze hebben mijn wensen en ambities perfect weten te vertalen binnen Staatvandienst. Hierbij zijn ze heel duidelijk geweest in mijn wens om door te groeien naar loopbaanconsultant (update: inmiddels is Richard actief als loopbaanconsultant). Overall is het hele traject vloeiend en prettig verlopen. Binnen één maand had ik meerdere gesprekken én een nieuwe baan!

Wat vind je van de mensen achter Moedigh?

Meedenkend, bevlogen, oprecht geïnteresseerd en eerlijk. Ze kijken verder dan alleen het cv. Ook geven ze ongevraagd advies, waar je verder mee komt. Als ze denken dat de functie waarvoor je op gesprek komt niet goed genoeg past, geven ze opties om mee aan de slag te gaan. Daar kom je verder mee.

Wat vind je van de nazorg?

Goed! In de eerste week kwamen ze al even langs om te vragen hoe het ging. Dat is natuurlijk makkelijk als je in hetzelfde pand werkt. Maar ook na verloop van tijd hebben we nog contact gehad. Ik heb zelf stage gelopen bij een uitzendbureau en heb gezien dat het ook heel anders kan. “Bedankt, succes en tot ziens.” is geen uitzondering zal ik maar zeggen. Dat doen ze bij Moedigh anders.

Wat zou je zeggen als je Moedigh zou aanbevelen?

Ook al ben je op papier niet ‘The right (wo)man for the job’ ga in gesprek! Bij Moedigh zien ze heel veel kansen en potentie in mensen die je zelf niet ziet. Bovendien is hun netwerk enorm uitgebreid, dus als je niet binnen het ene profiel past, dan toch zeker binnen een andere functie.

Top