Sacha Truyens | Kandidaat

Loopbaangesprek met: Sacha Truyens

Drie keer is scheepsrecht, wordt weleens gezegd. Dat dit ook daadwerkelijk het geval is, blijkt wel uit het verhaal van Sacha. Tot drie keer toe werd zij, via verschillende personen, benaderd voor dezelfde functie. Deze functie is het niet geworden, maar bleek wel de fundering voor goede omgang met Moedigh.

Kun je vertellen hoe deze carrièremove tot stand is gekomen?
“Heel graag. Het contact met Moedigh gaat al een jaar of twee terug. Destijds werd ik benaderd door Jorien omdat zij een vacature open had staan bij I-Sec. Grappig genoeg kreeg ik twee jaar eerder dezelfde vacature al doorgestuurd via een oud-collega van mij. Ondanks dat de luchthaven mij als werkgebied heel erg trekt, kwamen we er niet uit. Toen niet en nu, ik spoel even snel door naar 2021, weer niet. Deze keer was het Madelon die contact opnam. Wederom voor I-Sec, maar daarvan wist ik al dat het niet zou passen.”

“Haar enthousiasme en betrokkenheid waren voor mij reden om het contact warm te houden. Ik geloof zelf heel sterk dat werkgeluk de belangrijkste reden is om verzuim te verlagen, Madelon lijkt de belichaming van werkgeluk te zijn. Fijn om met zo iemand te mogen sparren. Toen zij begin juni weer belde met een andere functie ‘die echt wat voor mij zou zijn’ was ik om. Het bleek inderdaad een heel leuke, uitdagende functie te zijn en bovendien passend bij dit moment in mijn carrière.”

Wat ga je doen?
“Per 1 oktober mag ik bij Helloflex aan de slag als manager van het verzuimteam. Er is nog veel werk te verzetten en hier draag ik graag aan bij. Bovendien voelt het goed om de kennis die ik in alle jaren heb opgedaan, nu ook door te geven. Kortom: ik heb er echt zin in!”

Top