Arjan Kraster | CIR

“Moedigh zoekt naar mensen waar niet iedereen direct aan denkt. Ze kijken naar het verhaal en de mens achter het cv. Hierdoor zijn ze veel beter in staat om een passende en duurzame match te maken. Ik kan me de keer nog herinneren dat Coen mij echt positief heeft verrast met een match. Nadat ik de zoekopdracht met hem had besproken, kwam hij met een kandidaat waar ik ‘even doorheen moest kijken’. Zelf had ik hem wellicht niet snel geselecteerd en dat wist Coen ook. Vervolgens heeft hij mij uitgelegd waarom het volgens hem een goede match zou zijn. Na afloop van het gesprek bleek deze kandidaat inderdaad een hele mooie aanvulling op ons bestaande team te zijn. Zowel qua karakter als qua kennis. Dat hij dat vooraf wist in te schatten, vind ik heel waardevol.”

“Ze kijken op een verrassende manier naar kandidaten; de mens, het verhaal en hun eigenschappen komen op de eerste plaats. Dat past bij ons”

CIR levert revalidatieprogramma’s voor patiënten met chronische pijn- en vermoeidheidsklachten. Onderscheidend aan hun aanpak is de focus op maatschappelijke, sociale en arbeidsgerelateerde participatie en de aandacht voor zelfredzaamheid en autonomie. Na een op maat gemaakt revalidatietraject moeten patiënten in staat zijn om hun leven weer op te kunnen pakken. Een heel persoonlijk aanpak dus. Net als de aanpak van Moedigh. Zou dat de reden zijn van hun goede samenwerking? We vroegen het Arjan Kraster, Financieel Directeur bij CIR.

Hoe is het allemaal begonnen?
“Wij deden regelmatig zaken met Staatvandienst, hun zusterorganisatie. Via dit bedrijf waren wij al verschillende keren aan goed personeel gekomen. In 2015 werd ik via een van hun medewerkers gewezen op de dienstverlening van Moedigh. Na een eerste kennismakingsgesprek heeft Coen een zoekopdracht uitgevoerd en ingevuld. Dat was wat mij betreft een goede start!”

Welke diensten nemen jullie af?
“Wij werken niet op periodieke basis, maar op basis van een zoekopdracht. Wanneer we op zoek zijn naar stafpersoneel, zoals administratie, HR en administratie, dan laten we de recruitment daarvan graag over aan Moedigh.”

Hoe is hun kennis van de branche?
“De zorgbranche is niet hun core business. Dat weet ik en dat is ook prima. Voor zover ik het kan beoordelen, zijn ze meer dan voldoende op de hoogte van de wensen en vereisten binnen onze branche. Veel belangrijker vind ik het dat ze onze organisatie goed kennen. Hierdoor hebben ze een uitstekend beeld van de mensen die bij onze organisatie zouden kunnen passen.”

Wat vind je typerend voor hun manier van werken?
“De persoonlijke aanpak! Ze zoeken mensen waar niet iedereen direct aan denkt. Ze kijken naar het verhaal en de mens achter het cv. Hierdoor zijn ze veel beter in staat om een passende en duurzame match te maken.
Zo hebben wij bijvoorbeeld een collega van 60+ aangenomen op voordracht van Moedigh. Deze dame had een berg aan ervaring op administratief gebied en paste als persoon ook perfect bij ons. Het bleek een hele goede match en ze is hier nog steeds werkzaam. Dat illustreert precies hoe ‘anders’ Moedigh naar mensen en matches kijkt. Cv en ervaring zijn zeker belangrijk, maar niet belangrijker dan de persoon en zijn of haar eigenschappen.”

Heb je ervaring met andere partijen? Zo ja; welke? En wat maakt Moedigh anders?
“Ja. Dat heeft vooral te maken met het feit dat wij een zorgorganisatie zijn. De mensen die we specifiek voor de zorg nodig hebben (psychologen, fysiotherapeuten etc) werven we via andere kanalen.
Wat Moedigh anders maakt is hun persoonlijke manier van benaderen. Ze luisteren goed en kijken naar de mens achter het verhaal. Van daaruit bekijken ze wat past bij de mensen die bij CIR werken. En in de laatste gevallen zelfs wat past bij de toekomstige collega’s op die afdeling. Ze kennen de organisatie steeds beter en kunnen dat dus ook steeds beter inschatten.

Ik kan me de keer nog herinneren dat Coen mij echt positief heeft verrast met een match. Nadat ik de zoekopdracht met hem had besproken, kwam hij met een kandidaat waar ik ‘even doorheen moest kijken’. Zelf had ik hem wellicht niet snel geselecteerd en dat wist Coen ook. Vervolgens heeft hij mij uitgelegd waarom het volgens hem een goede match zou zijn. Na afloop van het gesprek bleek deze kandidaat inderdaad een hele mooie aanvulling op ons bestaande team te zijn. Zowel qua karakter als qua kennis. Dat hij dat vooraf wist in te schatten, vind ik heel waardevol.”

Hoe zou je Moedigh beschrijven?
Moedigh is een organisatie die niet op een standaard manier naar mensen en cv’s kijkt. Ze proberen altijd tussen de regels door te lezen om tot een totaal mensoordeel te kunnen komen.

Top