‘Door het enthousiasme van Kelly heb ik de overstap durven maken’

Eigenlijk was Danielle Dikken helemaal niet direct op zoek naar een andere baan. Maar door een LinkedIn-berichtje van Kelly Keizer van Moedigh ging ze toch eens verder nadenken over haar loopbaan. En zo kwam het dat ze na vijftien jaar op één plek gewerkt te hebben toch in november overstapte naar een nieuwe job als Adviseur Arbo & Inzetbaarheid bij HWW zorg.

,,Ik had het prima naar mijn zin bij mijn oude werkgever. Via LinkedIn kreeg ik echter een berichtje van Kelly dat ze een vacature hadden, die goed bij mijn profiel paste. En zo kwam het balletje aan het rollen”, vertelt Daniëlle, die meteen een klik had met Kelly. ,,Ik heb hele fijne gesprekken met haar gevoerd. Ik was niet per se op zoek naar een andere baan, maar liep wel tegen sommige dingen aan op mijn werk. Door de gesprekken met Kelly kreeg ik meer inzicht in wat ik eigenlijk wil. We hebben alle voors en tegens doorgesproken. Ik twijfelde best wel, omdat ik als alleenstaande moeder het lastig vond om een stukje zekerheid los te laten. Maar door het enthousiasme van Kelly heb ik de overstap durven maken en daar heb ik nog geen moment spijt van gehad.”

Professional

Eén van de redenen om over te stappen naar HWW was een verbreding van de werkzaamheden. ,,Ik ben zonder HR-achtergrond begonnen bij mijn vorige werkgever en heb daar het vak geleerd. Dan blijf je wel altijd degene die in die rol is gegroeid. Bij HWW ben ik aangenomen als de professional en dat geeft veel vertrouwen. Ik had al veel vrijheid, maar kan nu nog meer mijn eigen agenda bepalen. Ik heb goed nagedacht over de overstap en heb goed kunnen sparren met Kelly hierover. En niet alleen over mijn werk, maar ook over mijn hele levensloop. Moedigh kijkt verder dan alleen de juiste poppetjes aan de juiste vacature te koppelen. En de afstand was geen probleem, Kelly zat in Deventer en ik in Maasland. Maar we hebben heel veel gebeld en geappt en ze heeft me echt aan het denken gezet.”

Duurzaam werk

Het werken in verzuim heeft Daniëlle gegrepen. ,,Elke casus is anders. Iedereen heeft zijn eigen verhaal. Ik vind het interessant om te kijken waarom mensen bepaalde keuzes maken en haal veel voldoening uit een geslaagde terugkeer naar duurzaam werk.” Kelly en Daniëlle hebben elkaar uiteindelijk live ontmoet op het SOM-event, een netwerkbijeenkomst van Moedigh in samenwerking met zusterbedrijven Staat van Dienst en Omzien. Daniëlle: ,,Dat is ook echt een plus van Moedigh: de leuke evenementen die ze organiseren. Heel inspirerend en een waardevolle manier om met vakgenoten in aanraking te komen.”

Top