Geen oprechte interesse is écht not done!

Onlangs stelden we via LinkedIn de vraag wat mensen écht niet vinden kunnen bij sollicitatiegesprekken anno nu. ‘Geen oprechte interesse’ stak met kop en schouders boven ‘eten’ of ‘te laat komen’ uit. En daar zijn wij dus oprecht héél blij mee!

Hit & run

Binnen de uitzendbranche kennen we allemaal wel bureaus, waarbij oprechte interesse niet bepaald een ‘hygiëne factor’ is (lees: iets wat als standaard wordt beschouwd). Het wordt de laatste jaren wel beter, maar vroeger waren de recruiters veelal (te) onervaren en de kandidaten niet meer dan een nummertje. En nog steeds bestaan er veel van dit soort ‘hit and run’ bedrijven in werving & selectie. Vacatures en kandidaten worden gekoppeld op basis van CV en het gesprek gaat meer over de inhoud van de functie en de werkervaring van de kandidaat, dan de skills die iemand nodig heeft om de desbetreffende functie voor langere periode vol te houden.

Geen politiek correcte antwoorden please

Oprechte interesse dus. Het is ons paradepaardje. Niet omdat het moét, maar omdat wij houden van mensen én hun verhaal. Waarom doe je wat je doet? Wat is het verschil tussen jou zakelijk en privé? Wat doe je als morgen een miljoen wint? Wat wil je nalaten? Een kleine greep uit de vragen die wij graag stellen. Want dat cv, dat geloven we wel. Zie dat maar als de bijlage die we met jouw verhaal meesturen. Ons werk is interessant, omdat we zoveel meer zien dan dat cv. Omdat we oprechte en eerlijke verhalen horen en geen politiek correcte antwoorden.

Duurzame relatie door oprechte interesse

En dat is precies waarom de relatie met de opdrachtgever zo duurzaam is. Want ook zij weten dat wij pas tevreden zijn, als we kandidaten aan kunnen leveren die écht passen. Die naast de juiste kennis en ervaring, óók hetzelfde DNA hebben als de organisatie in kwestie. Dat vraagt om de goede skills, professionaliteit, een groot netwerk, maar bovenal: oprechte interesse!

Top