‘Moedigh is een fijne sparringpartner op het gebied van HR’

Wanneer ENgage Werkgeversadvies lastig in te vullen vacatures heeft, doet het bedrijf regelmatig een beroep op Moedigh om te helpen bij de zoektocht naar nieuwe casemanagers ziekteverzuim of WIA. ,,Onze ideale kandidaat beschikt over een mix van het menselijke aspect (empathie) enerzijds en de zakelijke, resultaatgerichte kant anderzijds. De lijntjes met Moedigh zijn bij het vinden van nieuwe kandidaten kort. Het is prettig dat zij met een onafhankelijke blik kijken en ons zo verder kunnen helpen”, vertelt Joy Graus, manager van ENgage in Apeldoorn. 

Nieuwe medewerkers krijgen volop de ruimte om te groeien binnen het bedrijf. ,,We doen veel aan intervisie en geven mensen een interne opleiding. Er is ruimte om je te ontwikkelen op een manier dat past bij je persoonlijkheid. En we hebben een hele pragmatische insteek, namelijk: ga het maar gewoon doen. Fouten maken mag, daar leer je alleen maar van”, aldus Joy, die ENgage omschrijft als een nuchter Nederlands bedrijf dat staat voor kwaliteit. ,,We vinden juist de persoonlijke band die we opbouwen met werkgevers en het maatwerk dat wij bieden belangrijk. Je ziet in deze branche vaak een soort productiewerk, maar wij doen meer dan alleen de verplichte UWV-stappen en het aanleggen van dossiers. Wij willen meerwaarde creëren voor de werkgevers en staan ze ook bij met advies.” 

Joy: ,,Wij hebben geen eigen recruiters in dienst, dus is het fijn dat we volledig op Madelon en haar team kunnen vertrouwen als we ze nodig hebben. Moedigh heeft een goed beeld van waar we naar op zoek zijn en welke mensen passen bij ons bedrijf. Kandidaten die zij aandragen zijn vaak een goede match. De inhoud van het vak is te leren, maar belangrijk is dat iemand past binnen de organisatie. Daar denkt Moedigh goed over met ons mee en daarnaast is het een fijne sparringpartner op het gebied van HR.”

Afgelopen jaren zijn veel ervaren casemanagers als ZZP-er gaan werken. Joy: ,,Wij werken alleen met casemanagers in loondienst, dus wordt de vijver waaruit we kunnen vissen steeds kleiner. Daarom zijn we nu begonnen met een proef om mensen met minder ervaring binnen te halen en die zelf te gaan opleiden. Dat zijn vaak mensen met een affiniteit met de zorg, maar die hier vanuit een zakelijke invalshoek en ondersteunden rol aan de slag gaan. Zo krijgen we ook een andere dynamiek binnen het team. We werken nu met een jong en gedreven team en zijn het afgelopen jaar veel gaan werken met parttimers en een flexibele schil. Voordeel hiervan is dat we minder kwetsbaar zijn bij ziekte, vakantie of een vertrekkende medewerker.”

Wat maakt het werken als casemanager bij ENgage nou zou leuk? ,,Iedere casus is anders, dat maakt werken bij ons heel divers. Onze casemanagers zijn de spin in het web, die alle belangen behartigt. Je hebt daarmee te maken met verschillende partijen, zoals artsen, UWV, bedrijven en natuurlijk de werknemers. Als casemanager bij ENgage ben je als regisseur bezig met kostenbesparing voor de werkgevers en het begeleiden van de kandidaat terug naar de werkvloer”, aldus Joy. ,,Daarbij krijgen onze medewerkers veel vrijheid om vanuit hun eigen visie aan de slag te gaan. Hierdoor zijn we samen aan het groeien, kunnen we veel leren van elkaar en beter worden.” 

Naast casemanagement is ENgage eraan toe om een volgende stap te zetten. ,,We willen meer de adviesrol pakken richting werkgevers. En iedereen mag daaraan meewerken of erover meedenken. Dat maakt ons werk leuk. Je maakt echt contact met de klanten, niet alleen met de dossiers. We denken met de werkgevers mee en kunnen hen voor een groot deel ontzorgen. Maar we zijn ook beschikbaar als sparringpartner. We hebben veel ervaring in veel verschillende branches en kunnen dus echt van meerwaarde zijn. Én we bieden altijd maatwerk.” 

Top