Door actief te luisteren, komen we tot écht waardevolle gesprekken.
Wanneer zullen wij elkaar ontmoeten?

Lotte is de benjamin van Moedigh. Letterlijk. Nog voordat ze haar diploma Social Work in ontvangst mocht nemen, had ze een contract bij Moedigh op zak. “Ze zagen in mij een jongere, enthousiaste en commerciële versie van zichzelf. Dat kan weleens kloppen. Niet voor niets zijn we Moedigh. Toch?”

Bij Moedigh wil Lotte als recruitment consultant graag de interactie aangaan met mensen, wat hopelijk leidt tot veel mooie ontmoetingen. Ze houdt er namelijk van om actief te luisteren om zo te komen tot écht waardevolle gesprekken.

Wat ook typisch Lotte is?

Doorzetter

“Ik ben iemand die denkt in mogelijkheden en ga graag van het positieve uit. Ik heb zelf ervaren dat het belangrijk is om altijd in jezelf te blijven geloven, door te zetten en om steun te krijgen van mensen uit je omgeving. In mijn geval heb ik hard moeten werken om te komen waar ik nu ben, but I made it! Afgelopen zomer haalde ik mijn hbo-diploma én werd ik beloond met een contract.”

Direct

“Ben ik direct? Dat zou goed kunnen. Ik zeg graag waar het op staat, daar hebben we allemaal wat aan. Als je mij iets vraagt krijg je een eerlijk antwoord, waar je op voort kunt bouwen. Althans, dat is altijd mijn bedoeling.”

Actief luisteren

“Als ik in gesprek ben, ben ik er ook echt. Ik luister goed, maak oogcontact, vraag door, vat samen. Kortom: ik neem het gesprek en de persoon echt in mij op. Voor mij werkt dat heel goed, omdat ik op die manier de persoon met wie ik spreek en dat wat belangrijk is veel beter kan onthouden.”

Betrokken

“Ik vind het fijn om anderen te verrassen. Interesse, nieuwsgierigheid. Attent zijn op belangrijke momenten zoals verjaardagen, de start bij een nieuwe werkgever etc. Ik kijk altijd naar hoe ik het zelf zou ervaren als iemand net wat meer aandacht voor mij heeft. Het is soms maar kleine moeite voor mij, maar een groot gebaar voor een ander.”

Enthousiast

“Je ziet het meteen als ik ergens enthousiast over ben. Dan ga ik ‘aan’. Ik merk het zelf ook als ik in gesprek zit met kandidaten. Wanneer ik de potentie van iemand zie en een klik voel komen met de beoogde opdrachtgever, dan ga ik er helemaal voor!”

Top